VINKKINURKKAUS

Meidän ydintiimi haluaa jakaa vinkkejä sekä promootiotyötä hakeville ja tekeville että meidän asiakkaille. Ota vinkit haltuun alta!

Host- sekä promotyö on hyvin vaihtelevaa. Työkeikkoja on ympäri Suomea, joten matkustettua tulee usein kaupungista kaupunkiin. Listasimmekin teille nyt ne viisi Must-tavaraa, jotka tulee pakata jokaiselle työkeikalle mukaan.  

1. Kynä!

 Tätä tarvitaan jokaisessa työjutussa. Varaa kuitenkin mukaasi myös varakynä sekä toinen varakynä. Ensimmäinen häviää aina, toisen annat kaverille (sinne hävisi sekin), joten vasta kolmas pääsee käyttöön.

2. Laastarit!

On se sitten asiakkaan auennut sormi, polvi tai vaikka katkennut kynsi, you name it. Näitä tarvitaan aina! Ja extra pisteet tulee tietysti sille, joka tuo mukanaan ne söpöimmät laastarit. 

3. Matkalaturi ja johto

Pieni vaiva ottaa mukaan ja mahtuu hyvin vaikkapa vyölaukkuun. Tämä on kuitenkin suuri pelastus sille joka tarvitsee akkua paikassa jossa ei puhelimia voikaan ladata.

4. Pullonavaaja

Monet työkeikoistamme on ravintoloissa sekä festivaaleilla. Siellä pullonavaajaa on ehdoton työväline ja ammattilainen tuo aina oman mukanansa (tässäkin kannattaa ottaa vara-avaaja messiin).

5. Teippi ja sakset!

Nämä usein paikan päältä löytyvätkin, mutta kuka ne sitten löytää. Esim. Isommilla festareillakin vaatii muutamankin ihmisen etsimään niitä kadonneita saksia tai teippiä. Pakkaa nämäkin näppärästi laukkuun mukaan niin säästät omaa sekä muidenkin aikaa. 

Tässä muutama hyvä vinkki niille, jotka paljon reissaavat eivätkä aina ihan tiedä, mitä sinne keikalle ottaa mukaan. Näillä viidellä asialla pärjää jo oikein pitkälle.

Positiivinen ja ammattimainen asenne mukaan ja menox! 

Tänään annetaan muutama vinkkivitonen siihen, mitä host sekä promottoori työ on.  Nämä ovat hyviä vinkkejä teille, jotka olette miettineet hostin sekä promoottorin työtä omalle kohdallenne. Tai teille jotka olette miettineet host- ja promopalvelujen palkkausta tapahtumiinne tai yrityksellenne.

1

Host-työ on edustusta paikan päällä sekä vieraista huolehtimista. Tämä on kaikkea järjsetelyistä sekä tarjoilusta vaikka vessapapereiden vaihtoon. 

2

Promotyö on myös edustusta tuotteesta tai palvelusta. Tässä luodaan edustava kuva asiakkaalle tuotteesta tai palvelusta jota myydään, jotta tuotetta tullaan käyttämään sekä suosittelemaan eteenpäin. 

3

Hostauksessa luodaan asiakkaalle sekä vieraille jokaisesta kokemuksesta ainutlaatuinen sekä osataan lukea heitä, jotta voidaan vielä ylittää heidän odotuksensa. 

4

Host-työssä tehdään lisämyyntiä firmoille, esimerkiksi ravintoloissa sekä festivaaleilla pöytämyyntinä. Lisämyyntiä toteutetaan pienemmästä keikasta vaikka ravintolassa tai tapahtumassa aina suurimpiin festivaaleihin.

5

Host- sekä promotyö luo yrityksille pysyviä ja uusia asiakassuhteita käyttäen aitoutta, ammattitaitoa sekä myyden tyylikkäästi olematta yhtään teennäinen. 

Tässä lyhykäisyydessään, mitä työ pitää sisällään. Mikäli kiinnostuit tämän kaltaisesta palvelusta yrityksellesi tai haluat itse töihin tämän tyyppiseen työhön,

rohkeasti ottamaan yhteyttä rosanna@rosannakulju.com

 

Lisää vinkkejä @rkpromotionsoy Instagramista

Tämä vinkkivitonen on siihen, miten hakea edusustyötä ja tehdä vaikuttava CV mutkattomasti. (Useat työnantajat saavat monia hakemuksia päivässä, joten on tärkeää jäädä muistiin ja erottua joukosta hakemuksellasi.)

Turhan pitkät ja jaarittelevat hakemukset häviävät usein muiden joukkoon. Tee mielummin lyhyt ja ytimekäs sekä mainitse olevasi valmis tapaamiseen, jossa voit kertoa enemmän itsestäsi. 

1. Kaunis ja huoliteltu ulkonäkö

Tämä on ensimmäinen asia, jonka työnantaja näkee hakemuksestasi. Tämä tuo kuvan siitä, että olet oikeasti kiinnostunut ja panostanut työnhakuun. Pystyt helposti tekemään kauniin CV:n Canva.comin kautta vaivattomasti.

2. Kerro itsestäsi

Käytä tässä juuri niitä sinun omaperäisiä ominaisuuksia ja taitojasi, jolla sopisit siihen työhön jota olet hakemassa. Kaikissa edustustöissä ei välttämättä se korkeinkoulutettu henkilö ole tärkein, vaan se joka on ammattitaitoinen ja aidosti innostunut sekä kiinnostunut työtä kohtaan.  

3. Kerro aikaisemmasta työkokemuksesta

Samoin myös tässä on muistettava, mitä työtä on hakemassa. On turhaa luetelle joka ikistä eri kesä- ja kahvilatyötä vaan karsii pois ne jotka eivät ole oleellisia tässä uudessa työssä jota olet hakemassa. 

4. Lisää kuva

 Varsinkin edustustyötä hakiessa on hyvä lähettää kuva itsestäsi, mieluiten kokovartalo kuva. Tässä ei kannata käyttää monta vuotta vanhaa kuvaa, selfietä tai synttäreiltä otettua kuvaa viinilasi kädessä. 

5. Suositukset

On tärkeää lisätä loppuun aina suosittelijat sekä heidän nykyiset yhteystiedot. Nämä luovat työnantajalle luotettavan kuvan siitä, että vanhat työnantajasi voivat lämpimästi suositella sinua uusille tuleville työnantajille. 

Kerro aina loppuun, että olet valmis tapaamaan ja soittamaan työnantajalle. Tämä kertoo innokkuudestasi hakemaasi työtä kohtaan. (Mikäli hakemukseesi ei ole mitään vastattu voit aina soittaa ja varmistaa, että hakemuksesi on mennyt oikealle henkilölle perille ja kertoa myös siinä lisää itsestäsi. )

Näillä vinkeillä vaan kirjottamaan hakemuksia!